Front PageWeb Radio - Νέα & ΕκπομπέςΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου για την πανδημία και την επόμενη ημέρα

Στην εκπομπή “Assist and Goal” στο Ραδιόφωνο του «Πρώτου Τύπου» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος ο οποίος σε μια συζήτηση σχεδόν μιας ώρας έλυσε πολλά θέματα και ερωτήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κλάδο του Νομού μας και όχι μόνο.

Αρχικά ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι μέχρι στιγμής η χώρα μας παίρνει άριστα στην διαχείριση της πανδημίας ενώ μετέπειτα ανέλυσε αρχικά τα πρώτα δεδομένα τονίζοντας: «Στην αρχή της πανδημίας εντός των μέτρων υπήρχε το 45% των ΚΑΔ, με άριστη συνεννόηση με τους αρμόδιους Υπουργούς και με συνεχή επαφή καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ένταξη του 85-86% των ΚΑΔ καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που πλήττονται τόσο άμεσα όσο και έμμεσα από αυτή την κατάσταση.

Οι μοναδικοί ΚΑΔ που δεν έχουν ενταχθεί είναι τα Σούπερ Μάρκετ, τα Φαρμακεία και οι εταιρείες διανομής.

Από εκεί και έπειτα πρέπει όλοι μας να μπούμε σε αυτή την νέα λογική, δεν γίνεται κάποιος να περιμένει ότι θα υπάρξει κέρδος από μια καταστροφή, στόχος μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ρεαλιστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Επιμελητήριο έχει σχεδόν 18.000 μέλη από την μεγαλύτερη έως και την μικρότερη επιχείρηση του Νομού, όλοι ζητούν από εμάς ενημέρωση, προστασία και προσοχή σε όλους τους τομείς.

Εμείς είμαστε το σπίτι όλων των επιχειρηματιών και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Πρέπει όλοι μας να οπλιστούμε με δύναμη και κουράγιο και να αντιμετωπίσουμε όλες τις νέες αυτές καταστάσεις ενωμένοι και δυνατοί.»

«Όπως είναι Παγκόσμια γνωστό αμέσως μετά από μια κρίση οποιουδήποτε είδους ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που επανέρχεται πιο άμεσα.

Ο εγκλεισμός έφερε αλλαγές σε πολλά επίπεδα, έφερε την μαγειρική όπως την ξέραμε παλιά παραδοσιακά στα σπίτια μας ξανά, έφερε την οικογένεια γύρω από το τραπέζι άλλαξε την τροφική αλυσίδα μας καθώς στην κρίση σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα βασικά προϊόντα όπως είναι το ψωμί, τα μακαρόνια, το ρύζι κλπ και μετέπειτα το κρέας και το ψάρι.

Σαν Επιμελητήριο έχουμε στείλει ήδη επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το γεγονός ότι η τράπουλα αλλάζει και είναι μια «χρυσή ευκαιρία» για τον Νομό Λάρισας ο οποίος βασίζεται πάντα στον πρωτογενή τομέα, οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα σε αυτούς τους τομείς και ο δικός μας άξονας έχει να κάνει με την σωστή προώθηση και διαφήμιση τόσο της αντιμετώπισης της πανδημίας όσο φυσικά και με την διαφήμιση και προώθηση των Ελληνικών προϊόντων»

«Το μεγάλο ζήτημα σε όλο αυτό όμως είναι και η αλλαγή της νοοτροπίας και οι νέοι άνθρωποι είναι η μεγάλη δύναμη σε όλο αυτό, από την νεολαία πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή της νοοτροπίας μας , πρέπει να υπάρχει πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και σαν Επαρχία και σαν Νομός και σαν χώρα.

Σαν χώρα έχουμε τεράστιες δυνατότητες και δεν είναι τυχαίο ότι σαν λαός στο εξωτερικό διαπρέπουμε και είμαστε πρότυπο σαν Έλληνες.

Αν αποβάλλουμε το σύστημα θα δούμε όλοι πιστεύοντας στους εαυτούς μας τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε.»

«Όσον αφορά την Επαρχία Φαρσάλων

Έχουμε πολλά δυνατά σημεία, ειδικά σαν περιοχή έχουμε την καλύτερη γη, το καλύτερο μέρος έχουμε νερό ακόμη.

Εκεί πρέπει να πέσει το μεγαλύτερο βάρος, στο νερό το οποίο πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος μας.»

Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται κοινό όραμα από όλους μας, στήριξη και βοήθεια και φυσικά να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Έτσι νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βγούμε πιο δυνατοί από όλη αυτή την κατάσταση.»

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι «ωκεανός» να είναι σεμνός, ταπεινός και δεκτικός, όλα τα ποτάμια ξεχύνονται στον ωκεανό, με σεμνότητα, ταπεινότητα και σωστό σκεπτικό μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι όλοι μας».

Κλείνοντας εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, κάθε ευτυχία Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους»

Πηγή: “Εφημερίδα Πρώτος Τύπος”

Back to top button