Front PageΓενικές ΕιδήσειςΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Απάντηση του πρώην Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου για την πολύκροτη υπόθεση της ΔΕΥΑΦ

Τι απαντά αποκλειστικά στον “Π.Τ.” ο κ. Άρης Καραχάλιος

Την δική του εκδοχή για την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Εφετείου, η οποία καταδικάζει την ΔΕΥΑΦ να καταβάλει αποζημίωση σε πρώην υπάλληλο της δίνει με τοποθέτηση του στην εφημερίδα μας «Πρώτος Τύπος» ο πρώην Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ως απάντηση στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαρσάλων κ. Γιάννης Τριάντης στο προηγούμενο φύλλο.

Ο κ. Καραχάλιος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η τότε Διοίκηση της ΔΕΥΑΦ με τους κ.κ. Εσκίογλου, Αυφαντή δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό του εργαζόμενου καθόσον δεν παρουσίασε ούτε εξέτασε κάποιον μάρτυρα (αιρετό ή υπηρεσιακό), με αποτέλεσμα ο ισχυρισμός της ΔΕΥΑΦ περί οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζομένου να μην προκύψει με κάποιο αποδεικτικό μέσο… πηγαίνοντας στην δική αυτή όχι για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΦ αλλά για να χάσει την υπόθεση.

Αναλυτικά ολόκληρη η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Φαρσάλων:

α. Όσον αφορά στην εκδοθείσα δικαστική απόφαση περί καταβολής αποδοχών ενός έτους σε αποχωρήσαντα εργαζόμενο με ποσό δώδεκα χιλιάδες ευρώ (την απόφαση σημειωτέον ακόμη δεν έλαβα από την διοίκηση της ΔΕΥΑΦ): Σε αγωγή που κοινοποιήθηκε στις αρχές Μαίου έτους 2019, δηλαδή προεκλογικά, από δικηγορικό γραφείο της απολύτου συνεργασίας με την παράταξη του νύν Δημάρχου, εργαζόμενος σε ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ μετά παροχή εργασίας τριών ημερών κατά την 17η, 18η και 19η μηνός Απριλίου (δηλαδή Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) δεν εδέησε να προσέλθει για εργασία την επόμενη Δευτέρα ούτε τις επόμενες ημέρες, αλλά και δεν υπέγραψε την υπηρεσιακή δήλωση αποχώρησης, παρά μόνο με άμεσα επιδοθείσα αγωγή απαίτησε τις αποδοχές του προγράμματος ισχυριζόμενος άκυρη απόλυση με την ψευδέστατη αιτιολογία ότι ο ίδιος προσέφερε την εργασία του που δεν αποδέχθηκε η ΔΕΥΑΦ. Στο δικαστήριο που έγινε τον Ιανουάριο έτους 2020 η διοίκηση της ΔΕΥΑΦ με τους κ.κ. Εσκίογλου – Αϋφαντή δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό του εργαζομένου καθόσον δεν παρουσίασε ούτε εξέτασε κάποιο μάρτυρα (αιρετό ή υπηρεσιακό), με αποτέλεσμα «ο ισχυρισμός της ΔΕΥΑΦ περί οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζομένου να μη προκύψει από κάποιο αποδεικτικό μέσο», όπως καταγράφεται στην αναφερόμενη δικαστική απόφαση και να γίνουν δεκτά όσα ισχυρίσθηκε ο εργαζόμενος με εξετασθέντα μάρτυρα που μετέφερε τα δικά του λόγια, περί δήθεν απόλυσης για λόγους που έχουν σχέση με υποψηφιότητα της ανιψιάς του. Σημειώνω, ότι για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα της ανιψιάς, κατά την προεκλογική περίοδο, ο πατέρας της υποστήριζε ότι εγώ δεν την δέχτηκα στον συνδυασμό μου. Ποιο από το δύο είναι το αληθές. Η αλήθεια είναι ότι κατά μήνα Φεβρουάριο του 2019 απευθείας είχα μιλήσει μαζί της (αυτοπροσώπως και τηλεφωνικά) και διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε σύμπτωση απόψεων.

Από τα παρατιθέμενα προκύπτει αβίαστα ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΦ μεθοδευμένα ή από ανεπάρκεια πήγε στη δίκη αυτή όχι για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΦ αλλά για να χάσει την υπόθεση. Όπως και έγινε. Παρά ταύτα, ακόμη και σήμερα έχει τη δυνατότητα να προσβάλλει την ψευδομαρτυρία του εργαζομένου και να ακυρώσει την δικαστική απόφαση. Ιδού η Ρόδος.

Άλλως πρέπει να εξοφλήσει άμεσα τον εργαζόμενο, χωρίς να ωρύεται.

β. Όσον αφορά στην αξιολόγηση αυτής της επιθετικής και συκοφαντικής συμπεριφοράς του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΦ απέναντί μου:

Θεωρώ αναγκαίο να διευκρινίσω ότι, καίτοι δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του αντιπολιτευόμενου, συνειδητά επιλέξαμε με τους συνεργάτες μου να συμπράττουμε με την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής σε οτιδήποτε αφορά στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και στην προώθηση των συλλογικών τοπικών συμφερόντων, με προτάσεις και απόψεις κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των συλλογικών οργάνων, με ανοχή και συναίνεση στα σημαντικά θέματα, ακόμη και με δημιουργική παρουσία σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη.

Αψευδής μάρτυρας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έναντι αυτών, καταφαίνεται ότι το δίδυμο της διοίκησης του Δήμου κ.κ. Εσκίογλου – Χατζηπλή αναίτια και προσχηματικά επιχειρούν για τους δικούς τους ανομολόγητους σκοπούς να δυναμιτίσουν αυτό το κλίμα συνεργασίας. Μάλλον προσπαθούν να δημιουργήσουν αντίπαλο δέος για συσπείρωση του υπό διάλυση συνδυασμού τους. Σε αυτό το παιχνιδάκι στο οποίο ακούσια – εκούσια γίνεται συνένοχος ως φερέφωνο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ δεν προτίθεμαι να συναινέσω και το δηλώνω κατηγορηματικά. Τα περί πολιτικής τσίπας τα επιστρέφω, ως ανεπίδοτα.

Τους υπενθυμίζω ότι η τοπική ιστορία της τελευταίας δεκαετίας κατά τη δημαρχική θητεία μου έχει καταγραφεί ανεξίτηλα με μεγάλα έργα και σπουδαίες δράσεις, που ακόμη συνεχίζονται και παρά την πάροδο διετίας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στήσαμε τον ενιαίο Δήμο σε περίοδο τραγικών οικονομικών και πολιτικών καταστάσεων τόσο για τη χώρα όσο και την κοινωνία και τον παραδώσαμε ως πλήρη λειτουργική μηχανή με ισχυρή και συνεκτική δομή, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα πρωτοφανή για τα χρονικά του τόπου. Η δε προσωπική μου ιστορία, επίσης, έχει καταγραφεί, ως πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Φαρσάλων.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι καίτοι παρήλθαν περί τα δύο έτη αφότου παραδώσαμε τη διοίκηση του Δήμου ακόμη μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκαν τα είκοσι μεγάλα έργα ύψους περί τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ που εμείς προγραμματίσαμε, μελετήσαμε, υπογράψαμε και εντάξαμε σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Παρατηρούμε με απορία και έκπληξη ότι σε ελάχιστα από αυτά προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες, σε μερικά απλώς ξεκίνησαν οι εργασίες και τα περισσότερα παραμένουν στην αναμονή και τα αζήτητα. Η χρονοκαθυστέρηση εκτέλεσης και οι εργολαβικές παρατάσεις είναι απίστευτες. Την αρχική άγνοια και ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου, διαδέχεται η αδράνεια και ανικανότητα. Και τούτο από υποψήφιο Δήμαρχο που υπόσχονταν ξεδιάντροπα και εν πλήρη αγνοία τα μεγάλα και τρανά, ενώ αδυνατεί να εκτελέσει και αυτά τα μικρά και στοιχειώδη. Παρεκτός και άν κατά την άποψή τους η ανάπτυξη του τόπου έρχεται με τα χρυσοπληρωμένα βοτσαλάκια και τους πανσέδες στα παρτέρια. Ή με τα πολυποίκιλα αλλά ψευδεπίγραφα δελτία τύπου, που ουδόλως εκφράζουν την ζοφερή δημαρχιακή πραγματικότητα.

Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου να καλέσω το δίδυμο της διοίκησης του Δήμου κ.κ. Εσκίογλου – Χατζηπλή να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες της έναντι του τόπου και των δημοτών, να συνεχίσει χωρίς μικρόνοια και μικροψυχία το σπουδαίο έργο που της κληροδοτήσαμε και να παραβλέψει τα μικροσυμφέροντα των παρατρεχάμενων και των αυλοκολάκων, γιατί γρήγορα θα ακούσουν και οι ίδιοι τον κρότο της δικής τους πτώσης, που δεν είναι μακριά.

Πηγή: Πρώτος Τύπος – Έντυπη Έκδοση

Back to top button