Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Απάντηση – Τοποθέτηση του Προέδρου της ΤΚ Βασιλί Γεωργίου Μπόγκα

Την δική του απάντηση – τοποθέτηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΤΚ Βασιλί Φαρσάλων κ. Γεώργιος Μπόγκας, αναφορικά με το “φλέγον ζήτημα” που έχει προκύψει ανάμεσα στο τοπικό συμβούλιο και τον Σύλλογο Γυναικών Βασιλί.

Ο κ. Μπόγκας τόνισε την ιστορία του κτιρίου που στεγάζεται η κοινότητα, τον ρόλο του προέδρου και του τοπικού συμβουλίου, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, ευχαρίστησε τους κατοίκους του Βασιλί για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του και ξεκαθάρισε τόσο την δική του θέση, όσο και του συμβουλίου της ΤΚ Βασιλί Φαρσάλων.

Αναλυτικά:

“Το κτίριο της Κοινότητας στο Τ.Δ. Βασιλί κτίσθηκε το 1927 από την πολιτεία για χρήση από τον εκάστοτε πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο μέχρι και σήμερα.

Ο πρόεδρος και το πενταμελές κοινοτικό συμβούλιο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και νομικά υπεύθυνο απέναντι στην πολιτεία και τους πολίτες που υπηρετεί.

Υπεύθυνο για την προστασία της κοινοτικής περιουσίας και του αρχείου που βρίσκεται εντός του κοινοτικού γραφείου (σφραγίδες, παραχωρητήρια χάρτες, πρακτικά χαρακτηρισμοί γης, κτηματολόγιο, σχέδια ύδρευσης και άρδευσης, σχέδια ηλεκτροφωτισμού κλπ).

Υπεύθυνο για την ασφάλεια των κατοικιών, των παιδικών χαρών, την πυρασφάλεια, την συντήρηση, την καθαριότητα των πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων.

Για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Είναι υποχρεώσεις για τις οποίες ο πρόεδρος θα πρέπει να τηρεί σύμφωνα με τον νόμο και το σύνταγμα και να ασκεί τα καθήκοντά του τίμια και ευσυνείδητα.

Ο νόμος καθορίζει τον χώρο στέγασης του προέδρου και του κοινοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά ο νόμος: Άρθρο 91 του ν. 3852/2010. Κάθε τοπική ή δημοτική κοινότητα διαθέτει τοπικό ή δημοτικό γραφείο. Το δημοτικό συμβούλιο καθορίζει ποιες υπηρεσιακές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν στις τοπικές ή δημοτικές κοινότητες.

Και δεν αμφισβητείται και ούτε παραχωρείται σε σωματεία και περιστασιακούς συλλόγους που αντί να προάγουν τον πολιτισμό, σπέρνουν το μίσος και τον διχασμό με ύβρεις και απειλές, σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το χωριό.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της δημοκρατίας και ο θεσμός πάνω στον οποίο η πολιτεία κτίζει τις κοινωνίες. Δικαιούται τον σεβασμό μας και την τίμια και ηθική προσφορά μας και δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από κανέναν.

Κανείς σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη του γραφείου του προέδρου, να αλλάζει τις κλειδαριές (δύο φορές), και να πετά έξω τα έπιπλα του κοινοτικού συμβουλίου (Φωτό)

Οι συνεδριάσεις να διεξάγονται στα γραφεία του αγροτικού συνεταιρισμού. Μια τέτοια πράξη χαρακτηρίζει την νοοτροπία του συλλόγου και σύμφωνα με τον νόμο είναι ποινικό αδίκημα.

Ο εν λόγω σύλλογος έχει το δικαίωμα βάσει της απόφασης του 2011 και του τότε Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου να χρησιμοποιεί μια αίθουσα του κτιρίου της Κοινότητας και σε καμία περίπτωση το γραφείο του προέδρου.

Είναι τιμή μου που υπηρετώ το χωριό μου μέσα από μια θεσμική θέση όπως είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας και για την εμπιστοσύνη των συγχωριανών μου που δείχνουν στο πρόσωπο μου εδώ και πολλά χρόνια (38).

Είμαι περήφανος εγώ και οι συνεργάτες μου στο κοινοτικό συμβούλιο για ότι έχουμε προσφέρει αυτά τα χρόνια στο χωριό μας που κατά γενική ομολογία κερδίσαμε την αναγνώριση και την επιβράβευση του Δήμου και όλων των φορέων. Η κοινή γνώμη θα πρέπει να ενημερώνεται σωστά και όχι να δηλητηριάζεται από σκόπιμη παραπληροφόρηση.”

Μετά τιμής: Γεώργιος Μπόγκας – Πρόεδρος ΤΚ Βασιλί Φαρσάλων.

Back to top button
Close
Close