ΑγροτικάΦάρσαλα

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Φαρσαλινών αγροτών στο πρόγραμμα συλλογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε στην επαρχία Φαρσάλων η εφαρμογή του προγράμματος που τιτλοφορείται «Συλλογή Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», καθώς συγκεντρώθηκε ποσότητα – ρεκόρ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος ο Δήμαρχος κ. Μακης Εσκίογλου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, τον Διευθυντή του Τμήματος Φυτοπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Δημήτρη Σταυρίδη, τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου νομού Λάρισας κ. Κώστα Γιαννακό και τη διοίκηση, αλλά και τα απλά μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων «Cotton Farsala». Στη συνάντηση που έγινε συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Κουκουλιός και Νίκος Γκατζόγιας, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας.

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος στην επαρχία Φαρσάλων είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά κι αυτό αποδεικνύει ότι οι αγρότες της περιοχής διαθέτουν υψηλά επίπεδα οικολογικής συνείδησης. Η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν άψογη και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως επίσης και το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ως Δήμος Φαρσάλων θα είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος».

Συνδιοργανωτές στο πρόγραμμα ήταν επίσης ο ΕΣΥΦ, ο ΦΟΣΔΑ Λάρισας, το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύλλογος Γεωπόνων Λάρισας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων νομού Λάρισας.

Αξίζει σημειωθεί τέλος πως το πρόγραμμα στο Δήμο Φαρσάλων εφαρμόστηκε και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Φάρσαλα, Πολυδάμαντας – Βαμβακού, Ενιπέας – Ευϋδριο και Ναρθάκιο).

Back to top button