ΠολιτιστικάΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Αντίθετη η ΛΑ.ΣΥ. Φαρσάλων με την “Λευκή Νύχτα”

Σε ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωσης Φαρσάλων επισημαίνονται τα εξής:

“Η Λαϊκή  Συσπείρωση Φαρσάλων, καταψηφίζει  την εισήγηση της δημοτικής αρχής Φαρσάλων, για την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων των Φαρσάλων στις 24.6.2022 έως τις 12 τα μεσάνυχτα και την πραγματοποίηση της λεγόμενης «Λευκής Νύχτας» από τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων, με την σύμφωνη γνώμη και των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων, γιατί καταπατά το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων, με το πρόσχημα δήθεν της τόνωσης της αγοραστικής κίνησης.

Η «Λευκή Νύχτα» φέρνει την παράταση του ωραρίου για τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους των Φαρσάλων, που καλούνται να εργαστούν μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα ή και περισσότερο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη σε κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.

Η βραδιά «γιορτή» όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή Φαρσάλων, όσο και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, θα είναι στην πράξη ξεθέωμα για όσους δουλέψουν, ανοίγοντας το δρόμο, για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους, να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Η επίκληση του επιχειρήματος, ότι με τις «Λευκές Νύχτες», το άνοιγμα Κυριακές και άλλες δράσεις που καταπατούν το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεν βελτιώνουν την θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αλλά ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι οι ώρες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους και τους αγρότες να ψωνίσουν και να καλύψουν μια σειρά πραγματικές ανάγκες τους, αλλά η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι εξευτελιστικές τιμές αγροτοπαραγωγού, η ανεργία, η έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας.

Ο  δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, καλεί τους εμποροϋπάλληλους των Φαρσάλων, που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Καλούν επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους των Φαρσάλων, να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματά τους δεν είναι το ωράριο, αλλά η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών”.

Back to top button