ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ανοίγουν νωρίτερα cafe, μπαρ και εστιατόρια: Η κυβέρνηση αναμένει το πράσινο φως από τους ειδικούς για τις 25 Μαΐου

Το προσεκτικό μεν αλλά σταδιακό άνοιγμα όλων των επαγγελματικών κλάδων ώστε να μην μείνει κανείς πίσω στην επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας είναι στην κορυφή των πρωθυπουργικών προτεραιοτήτων για την επιστροφή της χώρας στην μετά την καραντίνα “κανονικότητα” .

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε κατά την χθεσινή του τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας να εξεταστεί το ενδεχόμενο του ανοίγματος του κλάδου της εστίασης στις 25 Μαίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφανθούν εαν υπάρχουν οι προυποθέσεις ώστε ο κλάδος της εστίασης να ανοίξει τελικώς στο σύνολό του , μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο, την Δευτέρα 25 Μαίου.

Σε επίρρωση της απόφασης Μητσοτάκη ο πρώτος λόγος να ανήκει στους λοιμωξιολόγους είναι και η σχετική αποστροφή του ίδιου, κατά την παρέμβασή του χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας , όπου υπενθύμισε εμφατικά πως:

“Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε αυτή η κρίση και την πατρίδα μας πήρα προσωπικά την απόφαση να εμπιστευτώ τους κατεξοχήν ειδικούς, να ακούσω τις υποδείξεις τους και να τους δώσω επίσης -και να σας δώσω μάλλον επίσης- ένα σημαντικό βήμα δημόσιου λόγου ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε την Ελληνική κοινωνία για όλα όσα συμβαίνουν”.

Πέτσας: Μέτρα για στήριξη εστίασης

“Νεύμα” για το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα από το αρχικό πλάνο έκανε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την τακτική ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Διευκρίνισε μεν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή επιδημιολογικά στοιχεία προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση σχετική απόφαση, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να χαλαρώνουν οι περιορισμοί και όχι να αυστηροποιούνται προαναγγέλλοντας παράλληλα και μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

Τις επόμενες ημέρες, ως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, κατατίθεται στη Βουλή διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός δημόσιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα, εκεί όπου είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, έως και 50%.

Στο μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στο Μαξίμου για την σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα, όχι μόνον από την είδηση ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν μόλις σε δέκα αλλά και από τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, τα πρώτα στοιχεία που αφορούν τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ αλλά και από τις επιχειρήσεις που ξανασήκωσαν “ρολά” είναι άκρως θετικά και ενθαρρυντικά για πορεία στην κανονικότητα.

Πηγή: thetoc.gr

Back to top button