Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ο καλλιτέχνης του “Μυρμηγκιού – Μυρμιδόνα” αποκαλύπτει για το έργο

Στα εγκαίνια του έργου παρευρέθηκε και ο καλλιτέχνης του έργου για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο, στα social media αλλά και στην κοινωνία των Φαρσάλων όπου οι απόψεις δίνουν και παίρνουν κάνοντας όλο τον κόσμο να ασχοληθεί και να μιλήσει για αυτό.

Ο κ. Σακαλίδης Γιώργος χρυσοχόος στο επάγγελμα είναι αυτός που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το συγκεκριμένο έργο το οποίο και κοσμεί τον κυκλικό κόμβο.

Η θεωρία του για το έργο ήταν πολύ απλή και όπως μας εξήγησε ο ίδιος δεν περίμενε να γίνει τόσος «ντόρος».

Όπως μας τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά ο τρόπος σκέψης «έχει να κάνει με την ανάπλαση του μύθου του Αχιλλέα και συγκεκριμένα με το μέρος του μύθου που αναφέρει ότι ο Δίας μεταμόρφωσε τα μυρμήγκια που βρισκόταν στην Ιερή βελανιδιά στους γενναίους και άτρωτους Μυρμιδόνες οι οποίοι και αποτέλεσαν τον στρατό του μυθικού ήρωα Αχιλλέα στην μάχη της Τροίας.»

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι πολύς κόσμος τόσο εντός της Επαρχίας Φαρσάλων αλλά και όχι μόνο βλέποντας το συγκεκρίμενο έργο, έψαξε ή θα ψάξει να μάθει την ιστορική και μυθολογική σύνδεση των Μυρμηγκιών με τους Μυρμιδόνες και κατ επέκταση με τον Αχιλλέα ο οποίος είναι και ο τοπικός ήρωας της μυθολογίας.

Back to top button