ΕιδήσειςΠολιτικά

Αλέξης Τσίπρας: “Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ”

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η ετυμηγορία είναι σεβαστή. Επικοινώνησα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Ζάππειο, μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Όπως είπε «θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση. Δεν θα επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. Θα υποδεχθώ αύριο στο Μαξίμου τον κύριο Μητσοτάκη όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία».

Στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν έναν τέτοιο αγώνα.

«Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου να μη γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις υπέρ της κοινωνίας και των εργαζομένων» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν τέσσερα χρόνια αναλάβαμε με άγνοια κινδύνου τη διακυβέρνηση και σήμερα παραδίδουμε την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά.

Η Ελλάδα που παραλάβαμε ήταν στο έλεος της χρεωκοπίας με άδεια ταμεία και 28% ανεργία. Σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δις στα ταμεία, με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού και με το κύρος να έχει αποκατασταθεί» είπε, σημειώνοντας πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα, όπως πολλοί πολέμησαν για να συμβεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 4,5 χρόνια, από ένα κόμμα διαμαρτυρίας ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου.

Το 2015 λάβαμε ένα δάνειο από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας που μας έφεραν στην κυβέρνηση με 35%. Αξιοποιήσαμε αυτό το δάνειο γιατί πετύχαμε τον βασικό μας στόχο να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας.

Απορροφημένοι στα καθήκοντα και τις δυσκολίες δεν μπορέσαμε ταυτόχρονα να κάνουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες από συνοδοιπόρους συμμέτοχους στην προσπάθειά μας» είπε, προσθέτοντας:

«Μεγάλο μέρος των πολιτών, πολύ συνειδητά, ένα μόλις 4% κάτω, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο. Αυτή τη φορά δεν είναι δάνειο, είναι εντολή μετασχηματισμού. Να γίνουμε ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς θα σφυρηλατήσουμε για να μετασχηματιστούμε σε μια μεγάλη, δημοκρατική παράταξη με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης της φωνής των αδυνάμων, των αξιών μας και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη που κάναμε και προσωπικά θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίσει να μάχεται. Από αύριο θα συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα πιο έμπειροι, πιο δυνατοί» κατέληξε.

Back to top button