ΑγροτικάΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Αγοραστές με μαύρη μερσεντές και πλαστές επιταγές φέσωσαν τα Φάρσαλα

Σε χρηματική ποινή μετατράπηκε τελικά η ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών που επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε 67χρονο έμπορο, κατηγορούμενο για απάτη, πλαστογραφία και για σύσταση συμμορίας.

Ο 67χρονος εκτελούσε «χρέη οδηγού» σε έναν 72χρονο που κυκλοφορούσε με μαύρη μερσεντές και συστήνονταν ως μεγαλέμπορος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επιτυγχάνοντας έτσι να εξαπατήσει -επτά κατά την ΕΛ.ΑΣ.- Λαρισαίους αγρότες, από τους οποίους απέσπασε τόνους κριθαριών και καλαμποκιού, αφήνοντας «φέσι» ύψους 37.000 ευρώ, καθώς οι επιταγές αποδείχτηκαν πλαστές.

Τη μεγαλύτερη ζημιά από τους απατεώνες υπέστη αγρότης από τα Φάρσαλα ο οποίος τους πούλησε 120 τόνους κριθάρι αξίας 25.000 ευρώ. “Στην αρχή μας έδωσε μια αληθινή επιταγή και μας έπεισε, οι άλλες τρεις όμως ήταν πλαστές”. Ο 72χρονος ήταν λάρτζ, πλήρωνε το κριθάρι 19 ευρώ το κιλό αντί για 17 και σε μια συναλλαγή έδωσε και ένα “κέρασμα” 400 ευρώ σε μετρητά.

Όταν κάποιοι καλλιεργητές πήγαν να δούνε την επιχείρηση, που υποτίθεται ότι διατηρούσε στο όνομα της κόρης του έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρήκαν ένα χωριό με πέντε σπίτια.

Οι δύο έμποροι, όπως κατέδειξε η αστυνομική έρευνα, καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία, με τον 72χρονο να βρίσκεται ήδη στη φυλακή με δεκαετή κάθειρξη. Ποινή που του υποβλήθηκε ανυποστήρικτα σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή να δικαστεί μόνο ο 67χρονος.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –  Βαγγέλης Κακάρας

Back to top button