Φάρσαλα

Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή – Άρθρο του Γρηγορίου (Άκη) Γιαννούλη

Στις 7 Ιουλίου ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για την επόμενη κυβέρνησή του .

Η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η πρώτη που θα διενεργηθεί μετά την τυπική ολοκλήρωση των τριών προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης που σύναψε η χώρα μας με τους πιστωτές της .

Η τυπική ολοκλήρωση -διότι οι συνέπειες των μνημονίων θα συνεχίσουν να είναι εμφανείς για πολλά χρόνια ακόμη- βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη καμπή.

 Δυστυχώς η Ελλάδα την τελευταία τετραετία κατάντησε παρίας της Ευρώπης, ενώ στις σχέσεις της με τους γείτονές της η μια ήττα διαδέχθηκε την άλλη. Εθνική προδοσία στο Σκοπιανό (δε το ονομάζω 《Μακεδονικό》διότι το Μακεδονικό έληξε με τους Βαλκανικούς πολέμους), συνεχείς υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά και στα ελληνοαλβανικά ζητήματα , είχαν ως αποτέλεσμα την ταπείνωση των Ελλήνων. 

Εντωμεταξύ χιλιάδες πτυχιούχοι νέοι, που, για να σπουδάσουν, οι γονείς τους στερήθηκαν αγαθά, αναγκάστηκαν ένεκα των οικονομικών προβλημάτων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό απογοητευμένοι, καθώς την ίδια ώρα έβλεπαν άτομα με μηδαμινά προσόντα να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό μόνο και μόνο επειδή έτυχε να έχουν φιλικές σχέσεις με υψηλά ιστάμενους στο κυβερνών κόμμα. 

Επιπροσθέτως, στη χώρα κυριαρχεί η ανασφάλεια, αφού συλλογικότητες τύπου Ρουβίκωνα προξενούν υλικές ζημίες και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών και αμετανόητοι εγκληματίες κάνουν βόλτες αναψυχής στους δρόμους της πρωτεύουσας με την άδεια του κράτους. 
Παράλληλα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχει πληγεί, με αποκορύφωμα τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής λειτουργίας στο έργο των δικαστών και την μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία της μεταπολίτευσης, αυτή της 《Novartis》.

Στις 7 Ιουλίου, όμως οι Έλληνες έχουμε χρέος να επιλέξουμε τα πρόσωπα που θα καθορίσουν την τύχη της πατρίδος. Θα κληθούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη τραγική καθημερινότητα και να θέσουμε τις βάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Με τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία οφείλουμε να αλλάξουμε την παραπάνω κατάσταση. Ήρθε η ώρα να επιβάλουμε τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία ατόνισαν την εποχή της κρίσης, ιδίως δε την τελευταία τετραετία. Η ισότητα και η αξιοκρατία πρέπει να αποτελέσουν απαραβίαστους κανόνες. 
Ακόμη , είναι καθήκον της επόμενης κυβέρνησης να μεριμνήσει ώστε να μειωθεί η ανεργία, διότι οι Έλληνες δεν έχουμε ανάγκη από επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα για αξιοπρεπή διαβίωση που θα την εξασφαλίσουμε με την εργασία μας.
Επίσης οι Έλληνες θέλουμε να δημιουργήσουμε χωρίς το φόβο της εγκληματικότητας. Οι μπαχαλάκηδες και οι κουκουλοφόροι δεν μπορούν να καταστρέφουν το βιός των πολιτών. Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται.

Επιπλέον, είναι αδήριτη ανάγκη η Ελλάδα να σταθεί ισάξια της ιστορίας της και, εκμεταλλευόμενη τη γεωστρατηγική της θέση, να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και σε ενεργειακό κόμβο, με τη δημιουργία αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων και την εκμετάλλευση του ενεργειακού υποθαλάσσιου πλούτου της.

Ήρθε η ώρα ο φθηνός εθνικο-λαϊκισμός να πεθάνει.

Οι προδομένοι Έλληνες από την τερατογόνα Συμφωνία των Πρεσπών, τα 100 θύματα στο Μάτι, οι 25 πνιγμένοι στη Μάνδρα, η πουλημένη Ελλάδα, οι ασφυκτικοί φόροι, το brain drain, η ανυπαρξία θέσεων εργασίας, η πλήρης αναξιοκρατία και η υποδούλωση της ιδιώτευσης, η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα με την φορολογική αφαίμαξη των αγροτών – και πολλά άλλα- πρέπει να αποτελέσουν μια κακή ανάμνηση. 

Στον αγώνα για αυτή την καλύτερη Ελλάδα δεν περισσεύει κανένας. Όλοι οι Έλληνες πολίτες που διαθέτουμε δικαίωμα ψήφου έχουμε υποχρέωση απέναντι στο έθνος αλλά στους ίδιους τους εαυτούς να προσέλθουμε στις κάλπες και να επιβάλουμε με την ψήφο μας την πολιτική αλλαγή , που θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή του κλίματος που επικρατεί στη χώρα. 

Αφού πρώτα έχουμε ενημερωθεί επαρκώς για το πρόγραμμα και τις θέσεις του κάθε κόμματος, έχοντας συνειδητοποίησει ότι η ψήφος εκτός από δικαίωμα και υποχρέωσή μας είναι και η δύναμη και το μέσο που διαθέτουμε για να αλλάξουμε τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουμε, έχουμε καθήκον να προσέλθουν στις κάλπες και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας καθορίζοντας το μέλλον μας . Δεν είναι σωστό να επιτρέψουμε κάποιοι άλλοι να αποφασίσουν για εμάς. 

Στις ερχόμενες εκλογές ήρθε η ώρα για την πολυαναμενόμενη πολιτική αλλαγή, η οποία θα κάνει τους Έλληνες ξανά να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γίνει ξανά ισχυρή και υπερήφανη.

Γράφει ο Γιαννούλης Γρηγόριος (Άκης):

Αν. Διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εξωτερικών συνεργασιών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ΚΕ.ΑΣ.Μ.

Φοιτητής Νομικής ΑΠΘ

Μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Back to top button