Front PageΑγροτικάΦάρσαλα

Αυτοψία σε Κατωχώρι και Αγ. Γεώργιο Κέλλας: «Αποζημιώσεις εδώ και τώρα!»

Αυτοψία στις περιοχές των Φαρσάλων, που επλήγησαν από το χαλάζι, πραγματοποίησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που βρέθηκε, άμεσα, στο πλευρό των αγροτών, μόλις πληροφορήθηκε για τις καταστροφές.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού επισκέφτηκε Κατωχώρι, Άγιο Γεώργιο και συνομίλησε με παραγωγούς, δήλωσε:

«Οι εικόνες, που είδαμε, είναι αποκαρδιωτικές. Για μια ακόμη φορά, οι αγρότες μας πέφτουν θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας και αγωνιούν για τα αυτονόητα, βλέποντας τη σοδειά τους να καθίσταται έρμαιο της αδρανούς αντιχαλαζικής προστασίας και να καταστρέφεται.

Είχαμε προειδοποιήσει τους κυβερνώντες ότι οι αγροτικές περιοχές και, ειδικότερα, ο Νομός Λάρισας, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τα ακραία και απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, ζητώντας τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ. Ωστόσο, δεν έκαναν τίποτα εδώ και 5 χρόνια.

Καλούμε την Κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν οι αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος, επισημαίνουμε πως αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ, ώστε η αγροτική μας παραγωγή να θωρακιστεί απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή, σε συνδυασμό με την απαλλαγή των αγροτών από άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη καθώς και τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων που θα συμβάλλουν στη στήριξη και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας».

Back to top button