Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Έξοδο στις αγορές σε ορίζοντα διμήνου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την είδηση πως σχεδιάζεται έξοδος στις αγορές προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Έξοδο στις αγορές σε ορίζοντα διμήνου σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία υποχώρησης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, μετά την ένταξη της χώρας στο έκτακτο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ λόγω κορονοϊού, ύψους 750 δισ. ευρώ.

Την είδηση πως σχεδιάζεται έξοδος στις αγορές προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ταμειακά διαθέσιμα

«Έως τον Ιούνιο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη των μέτρων που έχουν ληφθεί, με την πιθανότητα να επαναληφθούν και τον Μάιο, χωρίς να γίνει χρήση του «μαξιλαριού ασφαλείας», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως πρόσθεσε, η συγκεκριμένη πρόβλεψη γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και χωρίς τα κεφάλαια που θα αντλήσει η χώρα από μία ακόμα έξοδο στις αγορές τους επόμενους δύο μήνες.

Back to top button