Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Άρης Καραχάλιος: Ανταπάντηση στην ομολογία αποτυχίας του κ. Εσκίογλου

Συνεχίζεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων σε υψηλούς τόνους και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρώην Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και με την Δημοτική Αρχή Φαρσάλων, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2023.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Καραχάλιος στην ανταπάντηση:

«Σε ανώνυμο δημοσίευμα του κ. Εσκίογλου, όπου δεν μνημονεύει ούτε το όνομά του, αντί απαντήσεως στα όσα προηγήθηκαν της επώδυνης για αυτόν καταψήφισης του Π/Υ 2023 του Δήμου Φαρσάλων, αναλώνεται σε άστοχους χαρακτηρισμούς, αποφεύγοντας την ουσία του θέματος. Δεν τον ακολουθούμε στον κατήφορό του και σε ανταπάντηση τονίζουμε σε ένα προς ένα τα σημεία του:

1. Σε ανυποληψία ο Δήμος το 2019: Είναι προσβολή και ύβρις στον Δήμο μας, στους δημότες και τον υπηρεσιακό μηχανισμό, να ισχυρίζεται τόσο όψιμα ότι ο Δήμος Φαρσάλων το 2019 ήταν σε ανυποληψία. Καταφανώς (ο συντάκτης του κειμένου) με την εμπαθέστατη προς το πρόσωπό μου αναφορά, δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτητα της προσβολής για τον Δήμο και τους ανθρώπους του. Οφείλει ο κ. Εσκίογλου την άμεση επανόρθωση για να μη περιπέσει ο ίδιος σε ανυποληψία ως Δήμαρχος το 2023.

2. Παραλήρημα – Αδιάβαστος και λοιπά: Η έκφραση θεμελιωμένης και μετά λόγου γνώσης άποψης και σκέψης του επικεφαλής παράταξης και πρώην Δημάρχου δεν αποτελεί πολιτικό παραλήρημα, ιδιαίτερα όταν διατυπώνεται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και δεν αντικρούεται, όπου στις συνεδριάσεις του ο κ. Εσκίογλου απλώς κωφεύει και παραμένει άλαλος, άβουλος και αμέτοχος! Όταν δεν καταφεύγει σε αποχώρηση ή δεν ζητάει διάλλειμα για να ενημερωθεί!!!

3. Προεκλογικός οίστρος – Κίνητρο: Η προεκλογική πρεμούρα και φοβία αποτυπώνεται στις πράξεις και ενέργειες του κ. Εσκίογλου, ενώ υπενθυμίζω ότι ο ίδιος αντίστοιχη άποψη εξέφρασα για τον Π/Υ και πέρυσι αλλά και πρόπερσι. Ξεχνά εύκολα και παραβλέπει ευκολότερα.

4. Καταψήφιση ή μη Π/Υ: Το δικαίωμα καταψήφισης του Π/Υ δεν μπορεί να το αποστερήσει ούτε η περίφημη εγκύκλιος Θεοδωρικάκου, ούτε η αυθαίρετη ερμηνεία του Νόμου. Το αποτέλεσμα 15 προς 9 δεν γίνεται να αγνοηθεί, είναι μεγαλοπρεπής καταψήφιση και πολιτική ήττα. Άς αντιληφθεί ότι η λειτουργία του Δήμου απαιτεί συνέργεια και συνεργασία.

5. Επενδύσεις ιδίων πόρων και αποθεματικό: Για την ψευδέστατη αναγραφή για επενδύσεις ιδίων πόρων το έτος 2019 με 11.942,00 ευρώ, απλώς παραθέτουμε την υπηρεσιακή άποψη της πλέον αρμοδίας Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών: «Από δημοτικούς πόρους οι πιστώσεις για το 2019 είναι 1.170.000,00 ευρώ ….» (Πρακτικά Δ.Σ. της 22-12-2018 για Τεχνικό Πρόγραμμα 2019).

Για το αποθεματικό της 31-12-2019, καταγράφηκε σε ύψος μεγαλύτερο των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο τέλος του 2022 υπερβαίνει τα τέσσερα και με την καθυστερημένη εκτέλεση των έργων και την μεταφορά των αδιάθετων πιστώσεων θα αυξηθεί σε πέντε, έξι και παραπάνω εκατομμύρια (προς δόξα των αριθμών και παραπλάνηση των δημοτών).

6. Υπολειπόμενο έργο αποχέτευσης και αποχέτευσης ομβρίων: Δύο έργα με πανέτοιμες μελέτες κατατεθειμένες το 2019 από εμάς προς αξιολόγηση και ένταξη στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων. Δεν αποτελεί ζήτημα ευθιξίας η ένταξη ενός έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά προτεραιότητας και προδιαγραφών του προγράμματος.

7. Εισαγγελικό ύφος: Ο λόγος μας για τα έργα και τις ημέρες του κ. Εσκίογλου είναι καταγγελτικός και παραμένει. Η διακαής επιθυμία του αποσκοπεί στην απόκρυψη του αντίλογου και κάθε αντίθετης άποψης, άς αντιληφθεί ότι το δικαίωμα λόγου της αντιπολίτευσης δεν έχει καταργηθεί (ακόμη) με υπουργική εγκύκλιο.

8. Χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση: Δεν την ασκεί ο κ. Εσκίογλου που ως Δήμαρχος καθυστερεί επί τριετία την εκτέλεση έργων, που επαυξάνει το αντίτιμο έργων με συμπληρωματικές συμβάσεις, που ονοματίζει διαπραγμάτευση την απευθείας ανάθεση με χαμηλές εκπτώσεις, που εγκρίνει μελέτη έργου με 5πλάσιο κόστος υλικών, που επιχειρεί να διαγράψει οφειλές, που δεν χρεώνει τέλη, που δεν αποβάλλει καταληψία.

9. Εκλογές 2019 και 2023. Είναι βέβαιο ότι το έργο μας ως πρώτης Δημοτικής Αρχής και πρώτου Δημάρχου το 2011 στον ενιαίο Δήμο μας κρίθηκε θετικά από τους συμπολίτες μας το 2014 και αρνητικά το 2019, όπου απλόχερα και με πολλές προσδοκίες υπερψηφίστηκε ο νέος και άφθαρτος κ. Εσκίογλου, που ολοφάνερα ουδόλως ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της εποχής. Είναι, επίσης, βέβαιο ότι ο ίδιος παραμένω και τιμώ τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου και η παράταξή μας δηλώνει παρούσα και στις ερχόμενες εκλογές. Οι πάτρονες του κ. Εσκίογλου θα του το επιτρέψουν;»

Back to top button