Πολιτικά,Φάρσαλα

Άρης Καραχάλιος: Αναγκαία η σύγκληση Δ.Σ. για τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας

Ο πρώην Δήμαρχος Φαρσάλων, και νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Φαρσάλων  Όραμα» κ. Άρης Καραχάλιος, με επερώτηση – πρόταση που κατέθεσε προς τον δήμο Φαρσάλων ζητά την σύγκληση Δ.Σ. με θέμα τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας, με σκοπό την θέσπιση μέτρων αντιμετώπισής της και ανακούφισης των πληγέντων και τον καθορισμό των προτεινόμενων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και των χωριών του Δήμου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

κ.κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Την Παρασκευή 25η Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά τις καταστροφικές για το Δήμο μας βροχοπτώσεις – πλημμύρες πόλης, χωριών και καλλιεργειών, λάβαμε πρόσκλησή σας για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29η Σεπτεμβρίου δια περιφοράς / τηλεφωνικά και μάλιστα για δύο θέματα παντελώς άσχετα με το κυρίαρχο ζήτημα των ημερών που αφορά στον τόπο και στους δημότες μας.

Προβάλλει ως εξόφθαλμη και προσβλητική η υποβάθμιση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του, ιδιαίτερα των παρατάξεων της μειοψηφίας, με την αποστέρηση της δυνατότητας συζήτησης και έκφρασης των απόψεων και προτάσεων.

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και η συνεδρίαση δια ζώσης / με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών του είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, κάθε δε αντίθετος ισχυρισμός και πρακτική από μέρους σας προβάλλει ως απόλυτη αυθαιρεσία, αντικρούει στους διαμορφωμένους αυτοδιοικητικούς κανόνες δημοκρατικότητας και αποτελεί κατακριτέα και καταδικαστέα διαδικασία. Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην πρακτική που υιοθετείτε και επιχειρείτε να επιβάλλεται. Η δημοκρατικότητα των πεποιθήσεών μας δεν το ανέχεται και δεν το επιτρέπει.

Σας ερωτώ, λοιπόν, εάν και πότε έχετε την πρόθεση να προβείτε στην επιβαλλόμενη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα δια ζώσης / με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών του και όχι τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας της 18ης Σεπτεμβρίου, την θέσπιση μέτρων αντιμετώπισής της και ανακούφισης των πληγέντων και τον καθορισμό των προτεινόμενων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και των χωριών του Δήμου. Τα μέλη της παράταξής μας, ανεπιφύλακτα, προτείνουμε την άμεση και δια ζώσης συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε και εγγράφως, ότι τόσο στην αυριανή (σ.σ. σήμερα 29/09) όσο και σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς/τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη δεν συμμετέχουμε και σας δηλώνουμε την συνειδητή αποχή μας, καθόσον γίνονται πλέον χωρίς σοβαρή αιτία αλλά παντελώς αναίτια και προσχηματικά, με αδυναμία ουσιαστικής συμμετοχής και προφορικής ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων από τα μέλη του Συμβουλίου.

Back to top button